Hem / Design / Designa din uteplats

 

Något av det allra roligaste när man börjar känna att våren är på ingång är att få ordning på sin uteplats eller balkong. Vi mår bra av att vara ute men för att vi ska vilja sitta utomhus gäller det att ha en inbjudande uteplats med en design som känns rätt.

Sittplatser

Det viktigaste med en uteplats kan vara att ha en utesoffa som är både bekväm och snygg. Men det finns en mängd olika utesoffor att välja på och vilken som passar dig beror dels på hur stor plats du har för den och vilken smak du har. Om du gillar att sitta mjukt kan det vara en idé att skaffa en utesoffa med avtagbara dynor som du enkelt bär in om det skulle bli regn. Om du har dåligt med plats så kanske en mindre utesoffa i form av en bänk kan vara perfekt för dig. Du som vill ha ett lite lyxigare alternativ kan istället välja att skaffa en hammock. Det finns mängder av valmöjligheter och det viktigaste är att du väljer en utesoffa som ökar trivseln på din uteplats.

Dekoration

Även små medel kan göra stor skillnad. Förutom att skaffa en ny soffa till uteplatsen kan du ge den en helt ny känsla med dekoration. Du kan göra uteplatsen mer hemtrevlig med växter av olika slag. Mindre prydnadssaker som trädgårdsfigurer kan också hjälpa till att ge din uteplats en positiv känsla. Oavsett vilken typ av dekoration du väljer så bör du se till att den överensstämmer med din personlighet.