Hem / Design / Inreda hem – glöm inte innerdörrarna

 

Inredning av ett hem behöver inte vara svårt. Men det gäller att ha en idé innan du sätter igång, annars kan det bli lite stökigt. Det är viktigt att inte placera ut för många möbler i rummen samtidigt som du inte får ställa ut för få. Du måste även tänka på hur allting passar ihop med varandra. Men förutom möblerna finns det andra saker att tänka på vid inredningen. Om du precis flyttat in i ett nytt hem bör du först tänka efter om du ska måla om eller tapetsera väggarna. Det är bäst att göra detta innan alla möbler ställs ut.

Andra saker du bör tänka på i början är innerdörrarna. En innerdörr kan nämligen göra väldigt mycket för hur resultatet kommer bli. Ta därför en titt på dem och se ifall du skulle behöva nya innerdörrar eller om de som finns är okej. Väljer du att byta ut alla dörrar är det viktigt att du väljer rätt.

Olika innerdörrar

När du ska inreda ditt hem kommer du snabbt inse att alla dörrar gör en hel del för inredningsresultatet. Skulle du ha en liten hall där det finns flera dörrar bör du välja likadana. Helhetskänslan blir nämligen bättre jämfört med ifall du väljer olika typer av dörrar.

Har du däremot ett rum som är lite annorlunda i hallen, eller området, kan det bli snyggt med en annan dörr som får just det rummet att sticka ut lite i mängden.

Innan du sätter upp dörrar i ditt hem bör du ta reda på vilka typer det finns att välja mellan.

  • Skjutdörr – detta är en mindre dörr som du skjuter åt sidan. Det är en perfekt dörr om du har ett mindre rum där en vanlig dörr inte får plats.
  • Glasinnerdörr – det här är precis vad det låter som, en dörr som är gjord av glas. Dessa passar utmärkt för hemmakontoret om du har ett sådant. De skapar även ett hem som är mer öppet och ljusare.
  • Trädörr – trädörrar är en av de vanligaste varianterna av innerdörrar. De används oftast till sovrummet eftersom de dämpar ljudet lite. Det gör att sovrummet blir lite tystare när du ska sova.
  • Pardörr – en fjärde variant på innerdörr är en pardörr. Dessa är rätt stora och är vanligast att sätta upp i matsalen eller vardagsrummet. Låter du dem stå öppna kommer dessa dörrar öppna upp ditt hem en aning. Pardörrar ger även en rätt lyxig känsla.