Hem / Design / Inred med nordisk design

 

Nordiska formgivare förknippas ofta med naturmaterial och tidlös stil. För dig som vill inreda skandinaviskt enkelt och formstarkt är nordiska designklassiker en självklar investering. Idag hittar du dina designmöbler både online, i fysiska affärer och i vintagebutiker.

Från Aalto till Hay

Nordisk möbelformgivning präglas ofta av rena trämaterial som björk och ek och ett enkelt formspråk som håller länge. Även om det kommer nya kollektioner och trender varje säsong så har designklassiker en tidlös prägel som gör att de alltid ser moderna ut. Alvar Aaltos klassiska vågiga Savoyvas-vas, mönstrade textilier från Svenskt Tenn och Arne Jacobsens ”Myran”-stolar är exempel på nordisk form som aldrig kommer att gå ur tiden. Det finns också nyare formgivare, exempelvis danska HAY, som på kort tid har etablerat sig som designstjärnor.

Inred skandinaviskt

I pandemitider har många blivit allt mer måna om att hemmet ska vara ombonat och mysigt. Dessutom är hållbarhetstrenden fortfarande stark och de flesta vill ha kvalitet framför kvantitet. Med sina enkla men ändå naturnära former är skandinaviska möbelformgivare helt rätt i tiden. Läder, trä, linne och dova och jordnära nyanser präglar inredningstrenderna just nu. När du inreder i skandinavisk stil handlar det inte om att fylla upp ditt hem med designmöbler utan snarare om att hitta ett antal ”key pieces” som du verkligen älskar och som du kan kombinera med personliga detaljer och accessoarer. Den stora fördelen med de nordiska designklassikerna är att de matchar alla stilar och hem.