Hem / Design / Skapa en personlig tavelvägg

 

Att skapa en tavelvägg i sitt hem är egentligen inte speciellt svårt. Det enda som krävs är en uppsättning med tavlor, lite spik och en hammare. Vill du däremot att tavelväggen ska se professionellt planerad ut och riktigt personlig så kommer det att krävas mer än så. Här behöver du planera hur tavlorna ska hänga och verkligen välja motiv med omsorg.

När man hör orden ”personlig tavelvägg” är det lätt att tro att tavelväggen enbart måste bestå av fotografier på sig själv, katten eller barnen, men så är inte fallet. En tavelvägg kan vara hur personlig som helst, utan ett enda fotografi. Här nedan får du ta del av de bästa tipsen på hur du skapar en vägg av tavlor som verkligen beskriver dig!

Bästa tipsen för ett mer personligt hem

Skriv ut bilder – Det är inte alltid lätt att hitta bilder och posters som du verkligen tycker beskriver dig själv eller din familj. Då kan det vara ett alternativ att skriva ut dessa bilder själv. Det kan vara bilder på sommarstugan, på barnen eller på din favoritblomma.

Mixa och matcha – En härlig mix av olika ramar ger personlighet till din tavelvägg så att det bara skriker om det. Här har du möjlighet att kombinera både färger, former, storlekar och designer för att skapa en vägg som känns rätt. På Dear Sam hittar du mängder med snygga alternativ och alltid med snabb leverans.

Välj en annorlunda färgskala – Är du tveksam till att tavlor i färg kommer att göra sig rätt i hallen eller tycker du att svart vita bilder känns trista? Testa att prova en helt ny färgskala. Många tycker till exempelvis att sepia är ett mycket häftigt filter. Ändra alla dina bilder med hjälp av dator eller mobil innan du skriver ut dem.

Modernt och stilrent – Är det modernt och stilrent som är din melodi? Då är tipset att använda sig av kvadratiska ramar där alla har samma tjocklek och färg. På så sätt får du en stilren tavelvägg som ser elegant ut. Rädd för att det blir för stelt? Ja, det beror ju helt på vad du väljer att sätta i ramarna.

Använd dig av dina intressen – Vill du inte ha personliga fotografier uppe kan du istället låta tavlorna prydas av dina intressen. Kanske hittar du en snygg poster på en gitarr, på en båt på öppet hav eller på en ballerina. Oavsett vilka intressen du har finns det nästan alltid en poster som passar.