Hem / Design / Pynta fönstren med fina gardinkappor

 

Att pynta fönstret är viktigt för att få till en hemtrevlig känsla i hemmet. Fönstren ramar in det vi ser utomhus och att inreda fönster och fönsterkarmar på ett fint sätt ger en bättre och mer harmonisk inredningsstil till alla hem.

Välj rätt gardinkappor

Ett enkelt sätt att pynta sina fönster är med hjälp av gardinkappor. Har man små fönster är gardinkappor ett bra alternativ för att rama in fönstren. Men det gäller att välja rätt gardinkappor. Utbudet av gardinkappor är stort, vilket gör det enkelt att köpa passande gardinkappor för sin personliga inredningsstil. Gillar man den lantliga stilen kan man köpa sina gardinkappor från LaLiving som har många fina och lantliga gardinkappor. Om man inte hittar några passande gardinkappor i butiker kan man även sy sina egna, men huvudsaken är att man blir nöjd.

Gardinkappor för andra ändamål

Man kan experimentera väldigt mycket när det kommer till design och inredning. Att använda olika saker för olika ändamål är ett sätt att få till en personlig stil och när det kommer till gardinkappor kan man välja andra användningsområden än just för fönster. Oavsett om du köper eller syr dina egna gardinkappor kan man använda dem för att:

  • Hänga upp som bård i taket.

Tycker du att tapetbårder är tråkiga och stela så kan du köpa gardinkappor som ramar in rummen istället. Det skapar även en häftig 3D-effekt som inte går att få med vanliga bårder.

  • Dölja innehåll i skåp.

Skåp kan vara bra att ha, men ibland kan skåp kännas tunga och tråkiga i ett hem. Ta bort luckorna från skåpen och fäst gardinkappor över öppningarna för att dölja innehållet i skåpen.

  • Fästa på hyllkanterna.

Vill man pynta sitt hem kan man göra det genom att fästa gardinkappor på alla hyllor. Det skapar en mjukare känsla i inredningen och tar bort vassa kanter och skarpa linjer, vilket får hemmet att kännas lite trevligare och mysigare.