Hem / Design / Tapettrender 2020

 

Att ha det snyggt och modernt i sitt hem är något som de allra flesta vill, men vilka tapettrender är det egentligen som råder? På internet kan man hitta mängder med guider som berättar om de senaste inredningstrenderna vad gäller möbler, dekorationer och tyger, men vad ska du ha på väggarna då?

När man tittar på de tapettrender som finns på marknaden just nu så kan man hitta en gemensam nämnare. Nu är det inte vitt och avskalat som gäller, utan det mer personliga hemmet ska få ta sin plats. Du ska således välja tapeter som passar dig i smaken, istället för att enbart stirra dig blind på vad som postas i inredningsmagasin. Titta på vilka färgtoner som finns när det är dags att välja, men glöm inte bort färgkombinationer och material. Tapeter kan komma i mängder av olika mönster och strukturer, allt för att passa det egna hemmet så bra som möjligt.

Blommor och växtlighet

Något som det har synts mer av på senaste tid är de natursköna alternativen och gärna med en skandinavisk touch. På väggarna ser man nu mängder av olika blommor och växtlighet, vilket betyder att naturen får ta allt mer plats i våra hem. Våga experimentera så mycket som möjligt och satsa på storblommigt, trädgårdsinspirerat, akvareller och texturer som liknar oljemålningar. Hos Familjetapeter.se kan du hitta mängder med vackra tapeter i just denna stuk.

Ta in andra delar av världen

Är du en riktig globetrotter som älskar att resa? Då kanske du även vill ta in andra delar av världen i ditt egna hem. Några riktigt populära tapeter just nu är de som är inspirerade av afrikansk- eller asiatisk natur, t.ex. orientaliska växter, men även djur och ökenlandskap är mycket eftertraktade. Om du är riktigt våghalsig kan du med fördel kombinera flera olika typer av kulturer i ett och samma rum. Kanske vill du att vardagsrumsväggen ska dekoreras av en tapet som återspeglar den mest fantastiska resa du upplevt.

Art Deco

Är den någon tapettrend som hållit i sig länge så är det den så kallade Art Deco. Den här stilen passar utmärkt för den som vill ha en sofistikerad, elegant och lite mer glamourös känsla i sitt hem. Med Art Deco hämtar man inspiration från 20-talet och det får mer än gärna vara geometriska former och mönster av diverse slag. Vill du gå ”all in” så satsar du även på rätt material på tapeterna. Det betyder mycket skimmer, guld och sammet. Även rosa är en färg som hör tapettrenden till. Försök gärna att kombinera så många olika Art Deco trender som möjligt. Den som har svårt att få till det kan med fördel hämta inspiration från lyxiga och glamourösa hotell. Här syns trenden ofta till.