Hem / Design / Inredningstrender i höst

 

Hösten är här med mörkare och kallare tider. Därför kan det vara en idé att göra om hemma för att skapa en mysigare känsla. En rekommendation är att inkludera stämningsfulla ljus och mörkare toner i inredningen. Det behöver dock inte betyda att man behöver köpa nya dyra möbler, då man med några enkla knep och metoder kan ändra om sin inredning på ett smidigt och billigt sätt.

Det första tipset är att byta ut sina tavlor som man har hängandes på väggarna eller sätta upp tavlor om man tidigare inte haft några. En rekommendation är att investera i ramar som fungerar året om och sen ändrar man bara postern och dess motiv beroende på årstid. En hemsida som säljer posters och ramar till ett bra pris är https://www.frameit.se/, här finns posters för alla årstider och hem. På hösten och vintern kan det vara en idé att investera i posters med mörkare toner och naturmotiv. Fördelen med att handla sin tavla på Frame it är att det både finns nätbaserade butiker och fysiska.

Trender hösten år 2019

Varje år kommer det nya trender och därför är det bra att investera i enklare och billigare inredning som kan ändras beroende på årstid. Nedan kommer det nämnas tre heta trender och tips på hur man ska inreda sitt hem i höst. De trenderna som man ska satsa på i höst är naturnära, mjuka och bulliga material. Inredningen ska ha former i höst och därför bör man satsa på bland annat runda vaser. Det är inte endast vaserna som ska vara rundade utan de flesta av möblerna och dekorationerna. När man investerar i ny inredning under hösten ska man ta hänsyn till tre nyckelord och dessa är rundat, ribbat och räfflat.

I höst ska man tänka på materialen, färgerna och formerna när man inreder sitt hem. Dock råder det delade meningar kring färgsättningen som man ska satsa på i höst, en del inredare menar att man ska satsa på en färgstark inredning medan andra menar att man ska satsa på dova färger. Rekommendationen blir således att satsa på den färgtonen som passar ens egna inredningsstil bäst.

Naturnära material och mönster

I höst bör man satsa på en inredning i naturnära material, mönster och färger, således bör man därför investera i tavlor med naturmönster. Utöver detta kan man investera i kuddar och plädar i dovare eller färgstarka toner. Detta är saker som enkelt går att byta ut när trenderna ändrar sig till våren.

Under våren och sommaren har det varit populärt och trendigt att inreda med beiga toner och detaljer. Det är det fortfarande i höst men då ska man gärna satsa på mörkare toner. Istället för att exempelvis ha en ljusbeige vas kan man ändra denna till en mörkbrun. Fördelen med att använda sig av beiga toner är att de flesta av dem passar bra ihop, vilket gör att det är enkelt att ändra om i sin inredning och kombinera gammalt med nytt.