Hem / Design / Inredning från badrum till sovrum

 

Ibland kan det vara snyggt att inreda flera rum så de matchar varandra, eller i alla fall följer varandra rent stilmässigt. Låt oss leka med tanken att vi ska inreda ett badrum och ett sovrum på detta vis.

Om man ska inreda två eller flera rum i samma stil är det bäst att planera först. När man gör det är det en god idé att börja med det ena rummet och ha det som utgångspunkt. Sedan kan man börja jaga möbler, färger och smådetaljer som passar i stilen till nästa rum. Många hemsidor erbjuder bra hjälp till detta, så det behöver inte alls vara så besvärligt.

Badrum med stil

Ett badrum får gärna vara snyggt idag. Det behöver inte nödvändigtvis vara vitt och tråkigt med en badrumsmatta från Ikea som enda inslaget av färg. Nej, man får gärna våga lite. In med kommoder i naturmaterial, duschväggar i färgat glas och kakel i starka färger. På så vis kan badrummet också bli ett av hemmets rum, en ombonad och mysig plats.

Sovrummet

Ett sovrum kan vara ett förvaringsrum för kläder och sovande människor. Ett rum som endast används om natten, lika tråkigt som det gammaldags badrummet. När vi nu har vågat inreda badrummet med stil, så borde vi också kunna sätta lite färg på denna kammare. Lite naturmaterial, starka färger och en snygg säng kan göra underverk.

 

En röd tråd

Om vi vågar kasta oss ut i att förändra dessa två rum med några av exemplen ovan, så borde man ju kunna dra en röd tråd mellan de två och skapa en gemensam stil, så de “hör ihop”. Det kunde man till exempel uppnå genom att låta samma träslag gå igen i bägge rum. En kommod av ekträ i badrummet och nattduksbord av samma material i sovrummet. Samma färgskala kan användas till både badrummets handdukar och sängkläderna i sängen osv.

 

Ett par bra tips

Den slags modernisering vi talar om kräver en del nya inköp. Hos Iconic Nordic Rooms kan man hitta en massa badrumsinredning som går i just den moderna stil som nämnts här. För att få inspiration till hur det kunde se ut i ditt badrum kan du se här.

När det handlar om sovrummet, så är dess viktigaste möbel trots allt sängen. Förutom att vara snygg, så får den ju gärna vara bekväm och skön att sova i. Bättre Nätter har ett jätteurval av sängar, bäddsoffor och tillbehör, som kan vara värda en titt. Besök battrenatter.se och se vad de har.