Hem / Design / Klassiskt och tidlöst

 

Är du också en sådan som gärna kryper ihop med en bok, en kopp te och tända ljus? Ljusstakar och ljushållare är mycket uppskattade och mysiga för de flesta. Det är dessutom något som kan sätta pricken över i:et i ens inredning och spegla en själv som person. Utbudet är stort och det kan vara svårt att veta var man ska hinna den där speciella ljusstaken som man kan trivas med i flera år och som blir ett välkommet inslag i ens hem.

Vill du ha klassisk, djärv och tidlös design? I sådana fall har Svenskt Tenn ett fantastiskt utbud av ljusstakar som passar vid alla tillfällen. Vid tillfällen då du bara vill stressa ned med en intressant bok som sällskap, till middag med arbetskollegor eller bara när mörkret åter gör sig påmint ute.

Svenskt Tenn har formgivit tidlös design som passar i var mans hem. Med deras fingertoppskänsla för estetik och vackra ting har de blivit en av de ledande i Sverige inom formgivning. Det finns ljusstakar i ett flertal utformningar, designade för att passa just dig. Svenskt Tenn har en välbesökt hemsida där du kan ta del av de modiga och stilrena ljusstakar:en Ljusstake som ger habegär.

Ljusstakar passar även perfekt som presenter vid speciella tillfällen då man vill visa uppskattning eller omtanke, exempelvis vid en examen, en bröllopsgåva eller till sig själv när man vill unna sig något.

Med en vacker ljusstake designad av Josef Frank sätter du en unik prägel på ditt hem och den blir garanterat ett uppskattat samtalsämne vid sammankomster. Den blir en iögonfallande, i positiv bemärkelse, inredningsdetalj i ditt hem och kommer att skänka samma glädje om flera år som nu.

Svenskt Tenn formgivare har under åren formgivit många vackra och stämningsgivande pjäser för hemmet och ljusstakar är inget undantag. Oavsett om du väljer en ljusstake som är formgiven 1963 eller 2017 kan du ändå lita på att du har en tidlös klassiker hemma som kommer att uppskattas av många generationer.

En nyare inredningsdetalj från Svenskt Tenn är en ljusstake formgiven av Sissi Westerberg. Med sina stilrena detaljer och material passar den perfekt i både strikta och mer avslappnade miljöer.

Ljusstakar kan vara en stämningshöjare, för visst infinner sig ett visst lugn när vi sätter oss ner för dagen och låter ljusen sprida sken runtomkring? När mörkret faller utanför och vi får hämta oss från livet därute och bara vara i vår egna sfär en stund, med ljuset som sällskap.

Med enkla knep kan du med hjälp av ljusstakar och ljushållare skapa en helt ny miljö och känsla i hemmet. En bortglömd vrå kan bli ett blickfång, matbordet kan bli en varm och inbjudande plats att slå sig ned vid och ljusstakar kan lysa upp och förgylla ditt hem vid såväl vardag som festligare tillfällen.