Hem / Design / Möbelmässor i Sverige

 

Vill man förnya inredningen i sitt hem finns det många sätt man kan samla på sig inspiration. Runt om på nätet finns det otaliga bloggar som kan hjälpa en hitta möbler som passar i ens drömhem. Nackdelen med att bara läsa och kika runt på nätet är att man inte får se möblerna i verkligheten. Om man är intresserad av inredning och design passar det därför utmärkt att besöka en eller flera möbelmässor. På mässorna får man möjlighet att se möbler från olika tillverkare under samma tak, och att gå på en mässa är både en rolig dagsaktivitet samtidigt som man matar fantasin om hur ens eget hem kunde se ut. Det allra bästa med mässorna är att man både får prova, känna på och se möblerna. Det gör det mycket lättare att hitta just den form av möbel man är ute efter. Möbelmässor är en tillställning där inspiration och den allra senaste inredningen får ta det utrymme den förtjänar.

Sveriges största mässa

En av de största möbelmässorna i Sverige är Stockholm Furniture & Light Fair. Mässan är den största samlingsplatsen för olika skandinaviska och internationella designers. De senaste åren har den vuxit något enormt i popularitet, och folk från olika länder reser till Sverige bara för att ta del av utställningarna. På mässan år 2017 var det över 40 000 personer från hela 60 olika länder som besökte mässan. Mässan kan ha flera hundra utställare varje år. För att hinna se vad alla har att erbjuda krävs det minst en heldag på mässan. Det delas också ut prestigefyllda utmärkelser till utställarna. Kinnarps monter prisades ordentligt 2017 tack vare hur de valt att utforma sin utställning. Evenemanget hålls i början av varje år, samtidigt som Stockholm Design Week. Det gör att det är en utmärkt vecka att ta sig till Stockholm, eftersom man får möjlighet att se andra utställningar förutom möbelmässan. Som namnet antyder får man dessutom ta del av de senaste trenderna inom belysning. Den här mässan riktar sig huvudsakligen till branschfolk, men det går utmärkt att besöka den som privatperson.

Andra möbelmässor värda ett besök

Skall man inreda sin trädgård eller uterum finns det en mässa i Dalarna som är värd ett besök. Den hålls i Tällberg under sommaren. I Stockholm hålls en mässa under hösten som heter Hem, Villa & Bostadsrätt. Under den ställer man ut alla möjliga möbler som kan behövas i hemmet. På flera orter runtom i Sverige ordnas varje år bomässor. De är oftast placerade på ett specifikt område med flertalet nybyggda hus, och man får gå in i husen för att se hur de ser ut. Det som är bra med den här typen av mässor är att man får möjlighet att se hur möbler ser ut inuti specifika typer av hus. Skall man köpa en ny divansoffa eller ett köksbord kan en sådan mässa vara trevlig att besöka eftersom man får se hemmen som en helhet. Oavsett vilken mässa man väljer att besöka kommer man få mycket inspiration och nya idéer till sitt eget hem.